Web Günlüğü » Kompozisyonlar » Hoşgörü temalı kompozisyon

Hoşgörü temalı kompozisyon



Hoşgörü nedir?


Hoşgörü kelime anlamı olarak;



Bir başkasına müsamaha göstermek, tahammül etmek, katlanmak, görmezden gelmek veya göz yummak, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakmak, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de taraf tutmadan katlanmak demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.)


İnsanlar bir arada topluluk halinde yaşarlar. Onları diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, bir toplum oluşturmalarıdır.


Dünya; insanların iyi ya da kötü davranışlarıyla güzelleşir veya yaşanmaz olur. Cennetleşir yahut cehenneme dönüşür. İnsan eğer mutluluğu arıyorsa; davranışlarıyla, sözleriyle yaşadığı dünyayı, çevreyi daha bir insanileştirir.


İnsanları birbirine yaklaştıran, mutlu kılan davranışların başında, bilindiği gibi hoşgörü gelir. Kişi, bu duyguyla insanların elinde olmadan yaptıkları çirkinliklere hoşgörü ile bakar. İnsanların güzelliklerini görmeye, eksikliklerini kapamaya çalışır. Böylece, toplum hayatı birbirini bütünleyen insanların iyi niyetli davranışları ölçüsünde daha bir güzelleşir.


Bir arada yaşayan, birbirlerine karşı insanca davranan, yardımlaşan, adeta birbirleriyle kardeş olan bir toplumun bireyleri, davranışlarını sürdürdüğü sürece; huzur, güven ve mutluluk dolu bir dünyayı şekillendirirler.

Bu Yazı 04:40 Tarihinde Kul Tarafından Yazılmıstır